Coaching

 

 

Regelmatig heb ik op het veld gestaan tijdens stages met de drang om mezelf te bewijzen. Dat ging met vallen en opstaan. Jezelf voorbereiden voor de kans van je leven, dat is een vak apart. Naast fysieke voorbereidingen speelt het mentale aspect misschien nog wel een grotere rol. Hoe wordt je ontvangen in de kleedkamer? Wat zijn je verwachtingen van de trainingen? Met welke mindset stap je het trainingsveld op? Waar zijn de punten waar de trainers op letten? Wat verwachten ze van je? 

Gelukkig heb ik het allemaal meegemaakt. Op al deze vragen heb ik een antwoord. Je kunt het niet algemeen trekken. Een Engelse trainer verwacht bijvoorbeeld iets heel anders van een speler dan een Nederlandse trainer. 

Ik bereid jongens voor op hun stage. Dat doe ik op basis van mijn eigen ervaringen. Ik geef positiegebonden trainingen (fysieke voorbereiding) als het voeren van gesprekken (mentale voorbereiding). Een rechtsback hoort bijvoorbeeld heel anders te trainen dan een spits en het is heel belangrijk dat een speler mentaal voorbereid dient te zijn met wat hem staat te wachten tijdens zijn stage. Dat verhoogt de kans op succes namelijk aanzienelijk.

 

Preparation is key.

 

Sportieve groet,

 

Basm Alowi